16/7/09

LLIBRES EN LLETRA GRAN

Les editorials Edicions 62, Grup Planeta i l'Obra Social 'la Caixa han posa't en marxa el projecte Lectura Plus. Es tracta d'una col·lecció de llibres amb lletra gran i el principal objectiu és fomentar la lectura entre la gent gran o que té dificultats visuals.
Lectura Plus inclou l'edició de cent obres d'autors clàssics i actuals en lletra grossa. Te deix, amor, la mar com a penyora de Carme Riera, El noi del pijama de ratlles de John Boyne, Viatges i flors de Mercè Rodoreda, El pont dels jueus de Martí Gironell..
Fa uns anys l'editorial Random House Mondadori va fer un projecte similar però que malauradament no va tenir continuïtat.
Són molts els lectors que demanen aquest tipus de format i esperem que d'altres editorials en prenguin nota perquè alguns lectors no deixin de gaudir de la lectura per la mida de la lletra.

3 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Una bona iniciativa, hi ha gent que no pot llegir segons quins llibres, la lletra és tant menuda que se'ls hi fa impossible.

Anna ha dit...

ets molt ràpid eh! i molt bo! ahir a la tarda els vaig tenir a la mà! vaig pensar, carai,. edicions amb lletra molt gran! ja era hora! hehehe

Anònim ha dit...

Molt bona idea! Els que anem cap als 50, llegir al llit de costat
amb les ulleres no és gaire comode.
Els editors estaría bé també que
s'aclararisin amb el titol al llom
dels llibres.
Els llibres no son per decorar evidentment però quan busques un titol a la postada has d'anar moven
al cap, donç alguns és llegeixen de
dreta a esquerra i els altres al
revès.
Espero saber-me explicar.
Felicitats pel blog, m'agrada i ja
t'hi votat mès d'un cop pel premi.
Mònica