4/1/10

NOVES VERSIONS DELS CONTES CLÀSSICS

L’escriptora Yanitzia Canetti ha volgut donar la volta a molts contes tradicionals. Tothom coneix el conte de la Caputxeta vermella. L’aneguet lleig o la Blancaneus.
Ara la col·lecció Habia otra vez, l’editorial Everest amb l’ajut d’excel·lents il·lustradors com Teresa Herrero, Marta Costa, o Anne Decis han creat uns contes totalment diferents.
Caperucita descolorida, a partir del conte original de la Caputxeta vermella, Margarita era una nena molt pobra, que no tenia pare, i que vivia amb la seva mare i els seus nou germans. Era tan pobre que no tenia ni abric. Per això, el dia que anava caminat pel bosc i es va trobar una caputxa tota descolorida penjada d'un arbre, no va dubtar d'emportar-se-la.
La ventafocs es converteix en Ceniciento i el protagonista és un jove
a qui tot el món l’anomena el Cendrós perquè sempre estava brut i polsós. Netejava xemeneies, cuinava, rentava la roba, escombrava, fregava tota la llosa, cosia planxava, sabia de pintura , arreglava canonades i treia les escombraries, però, a més, ajudava la gent... Un personatge del segle XXI amb excel·lents il·lustracions marca de la casa de Teresa Herrero.
La bella dorment es converteix en La fea durmiente. En un castell
va néixer una nena molt lletja que van posar de nom Dolors, i li deien Lolita. I és que els seus pares no la veien tan horrorosa... com d’altres persones….
Per què no pot existir un lletja dorment? i una caputxeta descolorida? i per què no una Ventafocs masculina?
Noves versions dels contes clàssics totalment recomanables.