12/11/10

ENTREVISTA AMB L'ESCRIPTORA CARME J.HUERTAS.

L’escriptora Carme J. Huertas amb Tots els dilluns són dolents (Edicions Saragossa) vol denunciar i criticar al sistema sanitari i farmacèutic.
Tots els dilluns són dolents està situada en la Barcelona de 1990 i en un moment en què moltes empreses internacionals. La novel·la vol denunciar les dificultats que patien les dones amb càrrecs directius, ara fa vint anys, així com donar a conèixer la política que impera en els laboratoris farmacèutics.
Carme J. Huertas dedica aquest llibre a l’endocrinòloga Rosa Tolls que va morir sense haver publicat mai les seves investigacions sobre els efectes de la diàlisi sobre la salut dels malalts de ronyó i on demostrava que hi havia certs estaments del món mèdic i farmacèutic que, als anys 90, es lucraven econòmicament a costa dels malalts de ronyó.
La protagonista és una metgessa a qui coneixem en l’ambient del laboratori, és una dona eficient que estima el seu treball, tot i que els interessos de la multinacional no lideixen desenvolupar-lo com voldria.
Tots els dilluns són dolents ha estat publicada per l’editorial Saragossa i ha guanyat la segona edició del Premi Paraules a Icària.
Carme J. Huertas també ha publicat les novel·les Bolets verinosos, La pedra del sol i La gent de pedra (Premi Joaquim Ruyra 2006).
Podeu escoltar l'entrevista amb l'autora.