26/11/10

GABRIEL JANER MANILA RECUPERA LA VIDA DEL PROTAGONISTA DE LA PEL·LÍCULA ENTRELOBOS.

Un assaig i una novel·la de Gabriel Janer Manila expliquen la història de la pel·lícula Entrelobos.
Entre Llops i He jugat amb els llops narren la vida d'en Marcos, el nen que durant dotze anys va viure sol a la muntanyes de Sierra Morena, després de ser abandonat.

L’escriptor Gabriel Janer Manila va publicar una tesi doctoral sobre el cas d’en Marcos. Als anys 70. Janer Manila es va llicenciar en Pedagogia per la Universitat de Barcelona a l’any 1970, vuit anys més tard, va llegir la seva tesi doctoral sobre "La problemàtica educativa dels infants selvàtics. El cas Marcos", un estudi sobre un cas de marginació social, la història d'un nen que va viure abandonat a les muntanyes de Sierra Morena.
Aquesta tesi va ser publicada primer en anglès i reprodueix el relat d'en Marcos amb total fidelitat i fa una reflexió sobre la cultura i la natura. Ara l’editorial Portic ha recuperat la tesi al català aprofitant l’estrena de la pel·lícula Entrelobos.



Per un altre banda, l’escriptor mallorquí ja va publicar aquest any He jugat amb els llops (La Galera) on ens ofereix una versió novel·la de la història del jove Marcos.
En Marcos, un home nascut el 1946 que durant 12 anys de la seva infantesa (dels 6 als 19) va viure només a les muntanyes de la Sierra Morena després que el seu pare el vengués a un pastor perquè l'ajudés a fer-se càrrec del ramat de cabres. Després de la mort del pastor, Marcos es queda sol, amb l'única companyia dels animals, amb qui comença una relació
Quan, més endavant, Marcos és capturat violentament i retornat a la societat, no aconsegueix adaptar-s'hi i enyora sempre més els llops i la vida salvatge.